Basisscholen Zijpe bezoeken Dekker Granen en Kunstmest BV

LTO-project met de klas de boer op

In het kader van het project ”Met de klas de boer op” bezocht groep 6/7/8 van basisschool Sint Joseph uit Burgerbrug dinsdag 2 november 2010 het bedrijf Dekker Granen en Kunstmest BV in Sint Maartensbrug.

De kinderen kregen les in twee onderwerpen: granen en peulvruchten. Via monsterzakjes konden de leerlingen de verschillen zien tussen tarwe, gerst, rogge, haver en maïs. Ook de aanwezige peulvruchten konden de kinderen voelen en zien: witte bonen (krombekken), bruine bonen, citroenbonen, capucijners, grauwe erwten, groene erwten en spliterwten.

Na een theoretisch verhaal mochten de leerlingen alle loodsen en de winkel bekijken. In de loodsen lagen grote voorraden tarwe, kornkali en andere soorten kunstmest. In de zakgoedloods en de winkel zagen de scholieren o.a. de diervoeders liggen, van konijnenvoer tot apenvoer. Tot slot kregen alle scholieren nog een spel kaarten cadeau. 

Dekker Granen en Kunstmest BV spreekt de wens uit dat de kinderen de rondleiding interessant vonden en er nog wat van opgestoken hebben ook!

De volgende groep of school is van harte welkom voor een rondleiding! Op 19 oktober 2010 bezocht groep 5 van de St. Jozef uit ’t Zand Dekker en op 16 november 2010 komt groep 6 van de Springschans uit Petten.
Kinderen Sint Joseph Burgerbrug krijgen rondleiding bij Dekker Kinderen Sint Joseph Burgerbrug krijgen rondleiding bij Dekker
Wat is het verschil tussen gerst en tarwe? Wat is het verschil tussen gerst en tarwe?