Bonen en erwten worden sexy

ingevoerd op 16-11-2015

De Wereldorganisatie wijdt 2016 aan peulvruchten!

 

Peulvruchten zijn heel voedzaam en kunnen de concurrentie met vlees probleemloos aan. Peulvruchten hebben een beduidend lagere belasting voor het milieu vergeleken met vlees. 

 

Het voedingscentrum raadt aan om minimaal één keer per week peulvruchten te eten. Meer mag ook, voor je gezondheid heb je vlees niet nodig. Doordat er zetmeel en vezels in zitten, vult het goed, zodat je niet meteen trek krijgt in snacks. Het is dus geen dikmaker!

 

Als wij over een paar decennia met negen miljard mensen op deze aardbol zijn en iedereen wil vlees eten, hebben wij een gigantisch probleem in verband met duurzaamheid en milieu. Daarom pleiten wij voor de boon en de erwt: een goede vleesvervanger vol vezels, eiwitten, zink en vitamine B. Witte en bruine bonen, citroenbonen, linzen, groene erwten, schokkers, spliterwten en grauwe erwten zijn goede peulvruchten, die veel eiwitten en koolhydraten bevatten. (In tuinbonen en doperwten daarentegen komen die bouwstoffen minder voor).

 

Dekker in Noord-Holland verkoopt al sinds 1903 eerste kwaliteit peulvruchten. Vooral de streekproducten witte bonen (krombekken) en de grauwe erwten zijn zeer lekker. De familie Dekker proeft zelf eerst alle peulvruchten voordat ze in de verkoop gaan!

 

Kom eens langs of bel voor informatie 0224-561213 of stuur een mail naar info@dekker-meststoffen.nl.

 

Peulvruchten van Dekker zijn gezond en erg lekker!

 

Kijk op www.dekker-meststoffen.nl bij de knop ”Producten” voor leuke recepten met peulvruchten. Eet smakelijk!

 

 

 

Bron: Algemeen Dagblad 11 november 2015

Witte bonen krombekken Witte bonen krombekken