Effectief & efficiënt agrarisch natuurbeheer

ingevoerd op 25-03-2016

Voor te monotone en intensieve landbouw is geen draagvlak vanuit overheden en de maatschappij. Effectief en efficiënt agrarisch natuurbeheer is hét antwoord op de wensen en belangen van zowel overheden, het publiek, natuurbeschermers én agrarisch ondernemers. LG voorziet met speciaal samengestelde zaadmengsels in de meest ideale startsituatie.

Kleur het landschap met akkerranden

Met akkerranden maken we de Nederlandse landbouw fraaier én duurzamer. Onze Akkerrand Bloemrijk-mengsels zijn speciaal samengesteld om de biodiversiteit te vergroten en nuttige insecten aan te trekken die helpen met de bestuiving van de gewassen en bestrijding van plagen. Hierdoor zijn minder gewasbeschermingsmiddelen nodig. Akkerranden geven bovendien een grote impuls aan de maatschappelijke uitstraling van het platteland: de reacties van het grote publiek op bloeiende akkerranden zijn onverdeeld positief! Beheerde en onbeheerde akkerranden tellen ook nog eens mee als Ecologisch Aandachtsgebied (EA) en geven dus invulling aan de vergroeningseisen.

 

Vruchtbaar weidevogelbeheer

Een grutto die bovenop een paal op de uitkijk staat, een kievit die een baltsvlucht maakt of een kwetterende tureluur tussen het gras. Speciaal voor het in stand houden van deze populaties hebben wij het weidevogelmengsel Grutto samengesteld. Dit mengsel van onder meer boterbloemen, klavers, schapenzuring en weidegrassen creëert de perfecte biotoop voor grutto’s, kieviten en tureluurs. Tussen de kruiden en het halfhoge gras kunnen de vogels een nest maken, schuilen voor roofdieren en voldoende insecten vinden.

 

Wist u dat ...

Op een vierkante meter akkerrand meer dan 500 bodembeestjes zoals spinnen en kevers leven? Zij zijn vooral ’s nachts actief. Daarnaast huizen er nog eens honderden insecten op de planten en bloemen in de akkerrand. Veelal gaat het om natuurlijke vijanden van plaaginsecten die veel schade kunnen voorkomen in landbouwgewassen.

 

Informeer bij Dekker Granen en Kunstmest BV voor: Bloemrijk 1, Bloemrijk 2 en Grutto weidevogel mengsel. Ook is Dekker het adres voor graszaden en andere bloemenmengsels van Advanta/Limagrain. Bel of mail vrijblijvend Dekker in Sint Maartensbrug: tel. 0224-561213 of info@dekker-meststoffen.nl

veldbloemen veldbloemen